Apideor

Visade slungning av honung

Igår var det så dags att vid Hornborgasjön visa slungning av honung, Det var mycket uppskattat, och att vi bjöd alla besökare på jordgubbar med nyslungad honung gjorde ju inte saken sämre!

Roligt att så många människor visar intresse för biodling, och att fler och fler förstår vikten av att vi vårdar våra bin. Användandet av honung växer stadigt, mycket tack vare alla TV-kockar naturligtvis, men vi bryr oss allt mer om vad vi stoppar i oss, och då är honung fantastiskt!

Idag ska vi jobba vidare med vår drottningodling, det har kommit till dagen då dom små ”drottningodlar-kuporna” ska laddas med bin. Jag har förberett allt, så i eftermiddag kör vi igång.
Lyckligtvis har vi redan kunnat utöka vårt antal bisamhällen i år, genom att dela samhällena när dom visar tecken på att vilja växa sig större, och så småningom svärma. Vi försöker undvika svärmning så gott det går, men ibland missar man, och får en svärm i alla fall. I år har vi sluppit, men…. sommaren är lång, det kan snart vara en svärm i luften!

Gjord med WordPress. Designad med Woo Themes