20180402_112516

Våren på väg!

Ja, så var det snart dags igen, för våren att komma.
Men, vi har haft fullt upp hela vintern (om vi nu kan kalla det som varit, vinter?) Vi har byggt kylrum, så tappning skall kunna ske även mitt i sommaren, utan att ryggarna skall gå av när alla burkar skall plockas in- och ut ur kylskåp efter ympning och tappning. Nu kör vi hela pallar rakt in i kylrummet, som också kommer tjäna som lager av honung.
Ett ”Bifor-tapp-rum” har tillkommit, här skall vi tappa upp hinkar med Bifor. De senast två åren har vi köpt in Bifor direkt från tankbil. Chauffören tappar i 1000-liters-conainers. En del av dem levererar vi direkt till kund, men det är många som vill ha Bifor i hink, antingen ny hink, eller så lämnar man sin hink hos oss, och får tillbaka den fylld. Men…….. När man sitter ute och tappar upp Bifor, så är man oftast inte helt ensam. Det finns små gul- och svart-randiga kryp, inte så mycket bin, men GETINGAR, som gärna vill ha ”en släng av sleven”. Jag har helt enkelt tröttnat på att slåss mot dem, så vi har byggt ett tapprum. Containern med Bifor får stå på utsidan, med slang i ett hål genom väggen kommer Bifor in till doseraren. Oj, vad det skall bli skönt!
Utanför detta har vi byggt lager. Vi utökar antalet artiklar ”vi har hemma” och kanske framför allt tar ju frigoliten plats, så för en bättre service till våra kunder, större lager!
Nu är det mesta av frigoliten som beställdes under vinterrabatten utlevererat, och första omgången av tvättade ramar och vax har kommit tillbaka. Snart är det dags igen att hämta nästa omgång. Apropå det, vi tar emot ramar för tvätt och rensning, samt valsning till och med sista helgen i Mars, sen åker vi upp med det, och nästa tillfälle blir till hösten.
Det har varit mycket ont om vax, men nu börjar det lossna. Vi har fått hem en del LN, väntar på dom andra storlekarna, men det är på G!

Nu går vi ut i vårsolen, eller snögloppet, stormen, ösregnet, eller hur det är just nu, och drömmer om honungs-sommaren

Gjord med WordPress. Designad med Woo Themes