2014-06-22 14.48.34

Sommar, sol och honung

Ja, nu var det ett tag sedan jag satte mig ner, i mitt underbara uterum, för en stunds skrivande. Sommaren har varit het och det har varit en hel del att göra med både bin och annat. Nu är det redan mitten av juli, tänk så fort tiden går…. Grannens majs växer så det knakar, mycket sol och värme har den fått, men också ett par ordentliga rotblötor. Snart ser jag inte längre gärdet och gården bakom majsen, men, det kommer fram igen till hösten! Tittar jag åt andra hållet så är utsikten lite bättre, bortom bigården och vårt gärde syns fält av spannmål, sedan lite träd, och slutligen Ålleberg, Mösseberg och Varvsberget. En vidunderlig utsikt som sträcker sig utmed Åsle Mosse. Idag skiner solen och det kommer säkert att  bli varmt. Tidigt i morse var jag ute och gallrade mina morötter, det behövdes minsann! allt annat i grönsakslandet har jag för länge sedan tagit hand om, men just morötterna har av någon anledning fått vänta, men nu i alla fall, är det klart, och det känns härligt. Potatisen är jättegod, med dill till, den och salladen kalasar vi på dagligen nu. Spenaten är över för i år, rödbetorna har jag varit på lite försiktigt, det är tidigt än, men ett kok har det i alla fall blivit, jag kunde helt enkelt inte vänta! Det finns faktiskt ingenting som slår nykokta, alldeles nyupptagna rödbetor, med smör och fling-salt! ingenting behövs till, en sån delikatess!
Idag har jag tappat upp lite nyslungad honung på burk, vi skall tappa upp en hel del honung i nästa vecka, då ympen är klar, så vi får riktigt krämig och fin kvalitet på vår honung. Den nyslungade är ju alldeles flytande i ett par månader till, men sedan blir den hårdare, och det kan bildas lite kristaller i den, detta för att man inte rör i den under mognaden, utan den får mogna ”i egen takt”.  Efter lunch, när jag öppnat butiken för dagen, skall jag klistra etiketter på gelé-burkarna jag kokade och fyllde igår. Alltid kul med lite nytt i hyllorna! Vinbären är avklarade för i år, snart är hallonen mogna. Jag har ännu inga odlade hallon (jag har satt 28 buskar i år) men vildhallon finns det gott om, så det blir till att ut och plocka! Vi får se när det blir…… Havtornen växer på bra, det blir en ordentlig skörd i höst igen. Dom verkar trivas här hos oss, trots att det inte är optimala förutsättningar, men, men…. så länge det blir skörd är jag nöjd.
Nu är kaffet slut i koppen, och det betyder antagligen att jag skall ut och jobba igen, inte bara sitta här och ha det bra! Tills nästa gång
Ha det riktigt bra!

Linn

 

 

Gjord med WordPress. Designad med Woo Themes