2015-03-19 16.03.05-2

Nu är våren äntligen här!

Under vintern har vi tagit hand om, och utökat vårt material inför sommaren som kommer. Nu är allt målat, vaxat och klart att ”börja jobba”.

Samtliga bottnar är bytta, och vi har fått stödfordra några samhällen. Vintern har varit bra, vi har mist 5 samhällen, men dom var alla dåliga redan i höstas, så det var nog inget annat att räkna med.

Nu ser vi fram emot våren, hoppas värmen kommer nu. Blommorna har ju i alla fall dykt upp, och därmed bina, det var fullt med bin i vårblommorna nu i helgen.

Vi har beställt ny slungutrustning, den kommer inom några veckor, skall sedan anpassas och kopplas ihop. Samtidigt bygger vi in logen, där kommer vi bland annat ha honungstankarna, så ett hål i väggen skall borras innan sommaren är här. Det är så roligt att se hur vår anläggning växer och anpassas allt eftersom. I vinter har jag målat alla lådor, tak och bottnar i slungrummet, så det är klart nu. Nästa steg är storstädning, den påbörjas imorgon om allt går som det ska.

Som det ser ut nu har vi 80 livsdugliga samhällen, men vi räknar med att utöka rejält i sommar, det blir till att odla drottningar på löpande band. Blir det som vi hoppas kommer vi vintra in bort åt 200 samhällen till hösten, vi får väl se hur det går, men det är i alla fall vår förhoppning.
Utöver investeringen i slunglinje har vi köpt ett kläckskåp, vi tror det kommer bli till stor hjälp.

Gjord med WordPress. Designad med Woo Themes