2015-08-31 07.47.44

Havtornsjuice recept

Nu är självplocken igång för fullt, men det vill till att vädret håller i sig några dagar till, för det är inte kul att plocka när bären är våta.
Jag har lovat tala om hur jag gör min Havtornsjuice, jo såhär:

Kör bären i råsafts-centrifug, kör allt tre gånger, så all saft kommer ur.
Blanda 1,5 dl honung per liter råsaft
Har du inte tillgång till nyslungad honung, värm honungen försiktigt i vattenbad, tills den blir flytande.
Frys in i ”is-kubs-påsar”
Ta några kuber varje morgon i ett stort glas vatten. Nyttigt, gott och du får massor av energi!

Kärnorna och skalet torkar du, har du ingen tork går det lika bra i ugnen på ca:60 grader.
När det är riktigt torrt, mal till mjöl, i mortel eller kryddkvarn.
Strö detta super-mjöl (innehåller massor av mineraler och spårämnen) gröten/filen, ha det i brödbaket, eller varför inte i muffins!

Grattis till en frisk höst och vinter, sprängfylld av energi och lust!

Gjord med WordPress. Designad med Woo Themes