Om oss

 

 

Här ser du Bengt och Linn Andersson, som är biodlare!
Utöver biodlingen har vi service till andra biodlare genom att bland annat vara återförsäljare för LP:s Biodling.
Vi producerar också en del material själva, och med hjälp av
Resurscenter i Falköping. Detta ger oss möjlighet att sälja svensktillverkat, och det ger dessutom upphov till många arbetstillfällen, och med det mycket glädje.

Tillsammans är bäst:
Att arbeta ihop är det bästa, det har funkat i över 30 år nu!

I princip är det Bengt som sköter bigårdarna och ”ute-jobbet”, Linn sköter slungning, tappning, butik, papper mm. Det är härligt att jobba ihop, även om vi inte är på samma plats hela tiden, all planering och alla beslut görs  gemensamt.
Men, företaget har vuxit, så nu är vi fler som hjälps åt.

Företaget växer:
Biodlingen har vuxit, produktionen är ganska stor, och detta tar plats!
Därför bygges nu nytt lager, det kommer innebära många fördelar. Först av allt kommer vi ”ta hem” vårt lager av material till den egna biodling, (idag hyr vi en ladugård till det) vilket kommer innebära mindre transporter. Det materialet kommer hysas i det lager vi idag använder för nytt material som är till försäljning (detta går naturligtvis inte att förvara i samma utrymmen, av risk för smitta/kontaminering).
Där vi idag har butiken skall bland annat drottningodlingen få äga rum.
Här blir det också förvaring av skyddsutrustning och plats att klä om.
Idag har vi både drottningodlingen och skyddsutrustningen inne i bostaden, med allt vad det innebär…..

Utrymme för alla:
I den nya lokalen kommer således både butik och lager inrymmas, liksom kontor och fika/lunch-rum.
Då här nu finns två anställda, krävs både toalett och fika/lunch-rum.

Spolhall:
Helt avskilt i den nya lokalen kommer finnas en ordentlig spol-hall, så vi kan tvätta tankar och bimaterial inomhus, slippa stå ute under vintern med detta. Här kommer även smältning av vax, och  allt  ”det smutsiga” arbetet som hör ihop med biodling ske. I dagsläget  görs detta i slungrummet, naturligtvis inte samtidigt som vi hanterar honungen, men det skall bli skönt att kunna separera dessa olika verksamheter inte bara i tid.

Förbättrad service:
Med dom nya lokalerna får vi möjlighet att ta direktleveranser från fabrik. När utrymmet finns, kan vi ta emot mycket större mängder varor samtidigt. Detta gynnar ekonomin, men framför allt gynnar det miljön! Idag åker vi skytteltrafik mellan Falköping och Säffle (där finns LP:s Biodling) men med ordentlig plats kan vi minimera transporterna, och dessutom öka servicen till våra kunder, genom att ha ett större utbud av varor, och större mängder.

När blir det klart?:
Den nya byggnaden kommer upp under våren, och färdigställs under sommaren, så någon gång i höst skall väl allt vara klart!
Men, precis som förut tar vi emot våra kunder under tiden, och vi skickar paket om så önskas. Det kanske blir lite ”rörigt” under byggtiden, men fokusera på det positiva, det kommer bli så mycket bättre!

Våra bin gör nytta i naturen, dessutom saluför vi en produkt att vara mycket stolt över, och som är hett efterfrågad. Honungen ligger i tiden, och efterfrågan är mycket större än mängden honung som produceras i Sverige.

Tack vare detta vågar vi satsa fullt ut, och det känns helt rätt!

Gjord med WordPress. Designad med Woo Themes